Tech

Többet költünk informatikára

szamitastechnika(960x640)(1).jpg (számítástechnika, )
szamitastechnika(960x640)(1).jpg (számítástechnika, )

Várhatóan a korábbi előrejelzések alatt teljesít az IT-szektor, de növekedés azért lesz.

Kapcsolódó cikkek

IT szempontból úgy tűnik, valóban vége van a válságnak. A Gartner jelentése szerint 2 százalékkal többet költünk idén informatikai termékekre és szolgáltatásokra, mint 2012-ben. Ez nem rossz eredmény, bár eredetileg 4,1 százalékos növekedést vártak, csak közbeszóltak a romló dollárárfolyamok.

Globálisan várhatóan 3,7 billió (!) dollárt költünk IT-eszközökre és szolgáltatásokra, ami épp hogy 2 százalékos növekedést jelent a tavalyi 3.6 billiós költéshez képest. A korábbi jelentések még 4.1 százalékos növekedésről szóltak, de a rossz árfolyamok miatt ezt meg kellett változtatniuk, illetve a technikai eszközök eladásainak zuhanórepülése sem segített betartani az előre jelzett számot.

A Gartner eredetileg 7,9 százalékos növekedést várt az IT-eszközök piacán, de mostanra már csak 2,8 százalékos bővülést jósol. A PC-eladások első negyedévben tapasztalt csökkenése a második negyedévben sem lassult, így érthető a pesszimista jóslat. Bár több új eszköz jelenik majd meg a második félévben, ez már nem lesz elég ahhoz, hogy a kívánt mértékben felpumpálja az eladásokat.

Szebb előrejelzést kaptak viszont a tabletek, amelyek várhatóan 38,9 százalékos eladásnövekedést könyvelhetnek majd el, míg a mobiltelefonokból várhatóan 9,3 százalékkal többet adnak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik