Tech

Viszik a minikonzolt, mint a cukrot

ouya mini konzol (jázékkonzol)
ouya mini konzol (jázékkonzol)

Alig hogy megkezdték a világ legkisebb játék konzolának árusítását, néhány órával később ki is tehették az "elfogyott" táblát.

Kapcsolódó cikkek

Ez bizony gyors volt. Alig pár óra telt el az amerikai, kanadai és angliai Amazon oldalakon az OUYA játékkonzol megjelenése után, és máris elfogyott az összes. A kütyüt még néhány szerencsés amerikai megszerezheti a Target és Best Buy üzleteiben.

Az OUYA egyébként egy Android-alapú, nyitott forráskódú játékkonzol, amihez bárki fejleszthet játékokat. Az önmagában 99 dolláros konzol (a vezérlőkért külön kell fizetnünk, darabonként 50 dollárt) nem kívánja felvenni a versenyt az Xbox One-nal vagy a PlayStation 4-gyel, de köszönhetően az Nvidia Tegra 3 chipjének, könnyedén elfutnak rajta a mobilokon is játszható játékok, amelyeket így nagyképernyős tévénken is élvezhetünk majd. Jelenleg egyébként több mint 170 játék található a beépített szoftverfejlesztői csomagban, úgyhogy azonnal ki is lehet ezeket próbálni, ezenfelül pedig több streaming szolgáltatás is elérhető, mint a Plex, XBMC vagy iHeartRadio.

Az OUYA egy Kickstarteres gyűjtés eredményeképpen jöhetett létre. A gyártó, a kampányban 900 000 dollárt szeretett volna összegyűjteni, hogy megvalósíthassa a projektet. Ezt az összeget alig 8 óra alatt elérték, de összesen végül 8,6 millió dollárt szedtek össze, amivel megdöntötték a Kickstarter eddigi összes rekordját. A kampány támogatói már március végén megkapták az első készülékeket, és a cég akkor azt ígérte, hogy a nagyközönség számára júniusban jelenik meg a játék. Ekkora sikerre valószínűleg ők sem számítottak, hiszen alig egy éve még csak egy kósza ötlet volt az OUYA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik