Tech

A Microsoft kényezteti fejlesztőit

A Microsoft idei házi fejlesztői konferenciáján, a Builden a cég lerántja a leplet a Windows operációs rendszerek legújabb darabjáról, a 8.1-ről. A cég azt reméli, hogy ezzel ismét felkelthetik a fejlesztők lankadt érdeklődését.

Amikor tavaly októberben, az aktuális Build konferencián Steve Ballmer, a Microsoft vezére kilépett a színpadra, mindenki az egy héttel korábban megjelent Windows 8-ról akart hallani. A nagy bejelentés akkor az volt, hogy az új operációs rendszerből négy nap alatt 4 millió darabot értékesítettek. Mostanra a lelkesedés alábbhagyott, és a most szerdán kezdődő San Francisco-i konferencián képzeletbeli resetet akar nyomni a cég a Win8-nak, miután a rendszer végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és nem lendítette fel a PC-eladásokat, ahogy azt a PC-gyártók és fejlesztők várták. Sőt, az eladások csökkentek, a bűnbak pedig maga a Windows 8 lett.

Természetesen a Microsoft azért nem most kezdte az ipart és nem fogják vissza az egyébként lendületben lévő Windows 8-at, ami az aggodalmak és ellenérzések ellenére múlt hónapban már elérte a 100 milliomodik eladott egységet, ami akárhogy is nézzük, hatalmas szám. Ennek ellenére a cég több változtatást eszközöl az új operációs rendszerben. Nem véletlen hát, hogy rengeteg fejlesztőt csődítenek össze az idei Buildre is.

Sok változtatás olyan lesz, amelyeket korábbi Windows-verziókból hoznak vissza, illetve lesz jó pár olyan fejlesztés, amely az operációs rendszer hatékonyságát növeli, továbbá javítások, amelyek egyszerűsítik a használatot. Ezekről a dolgokról az elmúlt hetekben több infó is megjelent már: például a megújult Start képernyőről, a továbbfejlesztett multitasking funkcióról, de korábban arról is szó volt, hogy újra lesz Start-gombja a programnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik