Tech

Bakelitlemez okostelefonra

Egy új ötlet ismét divatba hozhatja a tepsi méretű bakelitlemezeket – kicsit másképp.

Kapcsolódó cikkek

Néha a mai módszerek sem megfelelőek mindenki számára. Itt van például a Kontor Records, amely az elektronikus zeneipar olyan hatalmas előadóinak lemezeit adta ki az elmúlt évtizedekben, mint a Scooter, az ATB vagy Armin van Buuren: a cég ugyanúgy küzd a kreatív ügynökségek figyelméért, mint a kis kiadók. Ahhoz viszont, hogy betörjenek a reklámpiacra, az ügynökségek kreatív igazgatóihoz kell eljutniuk, akik viszont a promóciós CD-ket szinte automatikusan kidobják a kukába. Ebből lett elege a Kontornak, és elhatározta, hogy más módon hívja fel magára a figyelmet.

Egy új kampányban Boris Dlugosch nevű DJ-jük lemezét szerették volna népszerűsíteni, de ezúttal az eddigieknél hatékonyabban. Az CD-k helyett igazi bakelitlemezt küldtek a címzetteknek, de nem bízták a véletlenre a dolgot, és küldtek mellé egy „lemezjátszót” is, kartonpapírból. A lemezt rá kell helyezni a papír lejátszóra, majd egy, az okostelefonjára letöltött alkalmazással, az igazgató máris meghallgathatja a lemezen szereplő dalokat. Nemcsak hogy meghallgathatja, de még mozgathatja is a virtuális tűt a lemezen, ha bele szeretne hallgatni a következő dalba. Természetesen az alkalmazás közvetlenül kapcsolatban van a lemezkiadó YouTube csatornájával, ahol még több zenét találhat a marketinges főnök.

Az eredmény önmagáért beszél: a kiküldött lemezek 71 százalékát regisztrálták meghallgatásra az alkalmazáson keresztül. Ez 64 százalékkal több, mint az eddigi megszokott, átlagos visszajelzés. Az összes regisztrált hallgató 42 százaléka pedig további zenék után kutatott a Kontor online boltjában. Ez is egy újabb bizonyítéka, hogy igenis van létjogosultsága a bakelit lemezeknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik