Tech

Videóüzenettel bővül a Skype

Végre kilépett a Skype videóüzenet-küldő funkciója a béta státuszból, és mindenki számára elérhető.

Már régóta pedzegették, de a tesztverziót csak februárban indították el, mostantól pedig már bárki küldhet videóüzenetet szerettei, barátai, üzletfelei számára akkor is, ha a címzett épp nincs fent a Skype-on. Videót készíteni egyszerű, hiszen a filmecske rögzítését maga a Skype szoftver végzi, legyen az az okostelefonunkon vagy az asztali gépünkön. Egyetlen gombnyomással felvehetjük a filmet, majd rögtön küldhetjük is a kiválasztott címzettnek, aki akkor kapja meg a videót, amikor legközelebb online lesz. Ha esetleg ő is videóüzenetben szeretne válaszolni nekünk, szintén azonnal, egyetlen gomb megnyomásával meg is teheti.

Ha valamiért nem sikerült elsőre jól felvennünk a videót, akkor küldés előtt megismételhetjük a felvételt, amíg elégedettek nem leszünk vele. A szolgáltatás lényege, hogy csak olyanoknak küldhetünk videós üzenetet, akik épp offline állapotban vannak. Érthető, hogy ezt így oldották meg, hiszen ha mindketten fent vagyunk a Skype-on, akkor akár élőben is megbeszélhetnénk a kérdéses dolgot, tehát fölösleges lenne külön üzenetet küldeni.

Az új szolgáltatás a Skype blogja szerint elérhető a legtöbb platformon: asztali Windows alatt, Windows 8 alatt, Mac-en, iPhone-on, iPad-en, Blackberry-n, Androidon, csak a Windows Phone-t nem említik. Ez utóbbi hírt az teszi különösen pikánssá, hogy a Skype a Microsoft tulajdona. Az anyacég szóvivője úgy pontosította a hírt, hogy fogadni és nézni lehet Windows Phone-on keresztül is a Skype videóüzeneteket, csak küldeni nem lehet ilyet. Már dolgoznak az ügyön, és várhatóan hamarosan úrrá lesznek a problémán.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik