Tech

Már itthon is kapható a 10 milliós TV

A Samsung hazánkban is megkezdi a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontású készülék forgalmazását.

A dél-koreai gyártó a VAM Design Centerben rendezte meg az S9-es típusjelzésű Ultra HD televízió hivatalos hazai bemutatóját. A 85 colos képátlójú gigantikus készülékből jelenleg egyetlen példány tartózkodik hazánkban, azonban ha van 9999900 forintunk a mókára, akkor a Samsung azonnal rendel is nekünk egyet, és persze házhoz szállítja, illetve üzembe is helyezi.

Mivel a televízió tömege meghaladja a 85 kilogrammot, az üzembehelyezés mindenképpen szakember segítségét igényli. A készülék alaphelyzetben egy méretes állványkereten figyel, és a kijelző egyrészt függőlegesen mozgatható ebben a keretben, illetve 30 fokos szögben dönthető is. A keret egyébként nemcsak statikus szerepet játszik, ugyanis benne kapott helyet a nagyteljesítményű 120 W-os, mélynyomós hangrendszer is. Ezenkívül a szett természetesen akár falra is szerelhető.

Az 1920×1080 pixeles Full HD-nél négyszer több képpontot, egész pontosan 3840×2160 pixelt felvonultató tévé az LG hasonló méretű és felbontású, 6 millió forintos készülékétől eltérően nem oldalsó- (edgelit), hanem hátsó megvilágítással (backlit) rendelkezik, vagyis az LCD kijelző felülete mögött mintegy 1200 apró LED biztosítja az optimális megvilágítást. Magán a készüléken egyetlen csatlakozó aljzat sem található, ezek ugyanis egy a tévéhez egy egyedi kábelen csatlakoztatott dobozon kaptak helyet.

Forrás: TechNet.hu

A szokásos HDMI-portokon kívül USB 3.0 csatlakozó aljzatokat is kapunk, melyekről közvetlen módon játszhatunk le Ultra HD tartalmakat, vagyis egyes rivális megoldásoktól eltérően ehhez nem szükséges valamilyen HDMI-interfészes médialejátszót használnunk. A négymagos processzorral felvértezett és az opciós modulok révén évente tovább okosítható televízió képes a Full HD tartalmak Ultra HD-be történő felkonvertálására is.

A természetesen 3D megjelenítésre is képes, Wi-Fi kompatibilis Samsung S9 a gyártó egyszerűbb smart tévéihez hasonlóan nemcsak a két távirányító, hanem akár a hangunk vagy kézmozdulatok révén is kezelhető.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik