Tech

Ilyen a legokosabb utcatábla

okos utcatábla (utcatábla, )
okos utcatábla (utcatábla, )

Mindent tudó és megmutató, okos utcatáblát fejlesztettek. amely bármilyen kérdésünkre képes válaszolni.

Tanulmányok szerint az emberiségnek veleszületett érzéke van ahhoz, hogy megjegyezzen útvonalakat, és térképszerűen gondolkodjon területekről, ennek ellenére rendszeresen el szoktunk tévedni. Persze a GPS segít, de soha nem lesz olyan széles körben elterjedt, mint amennyire a minden emberben meglévő érzékek. A városi környezetben mondjuk, az utcanévtáblák a segítségünkre vannak, de eddig eléggé „egysíkú” tájékoztatást nyújtottak. Egészen mostanáig.

A Points egy olyan utcatábla, amely megmutatja, hogy a közelben mi merre van. Eddig nem tűnik túl izgalmasnak, viszont egy kis high-tech csodáva, máris értelmet nyer az „okos tábla” fogalma. A tábla három nyilacskával mutatja az információkat. Ezek a nyilak forogni tudnak, felületükön pedig led kijelző van, így bármilyen irányt meg tudnak nekünk mutatni. A 16 ezer kis leddel ellátott táblák lényegében bármilyen információt közölhetnek velünk: utcaneveket, célpontokat, metróállomásokat, eseményeket és azok helyszíneit, a legközelebbi éttermeket, üzleteket, bármit. A Brooklynban található, mindent tudó tábla működéséhez folyamatos áramellátás (500W), illetve jó minőségű internet kapcsolat szükséges.

Egyelőre a tábla kivitelezése nem kimondottan időjárásálló, úgyhogy a gyártó azt javasolja, hogy a jelenlegi modellt inkább fedett helyre érdemes telepíteni, az áráról pedig csak annyit közöltek, hogy egy alacsony számmal kezdődő, öt számjegyű összegbe kerül.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik