Tech

Drón viszi házhoz a pizzát

pizza (pizza)
pizza (pizza)

Mostantól nem jelenthet gondot, ha a legközelebbi pizzéria is túl messze van tőlünk, és mi mégis pizzát szeretnénk rendelni ebédre. Kérhetünk ugyanis helikopteres kiszállítást. Őrültségnek hangzik, de nem áll messze a valóságtól.

A brit Domino’s pizzériahálózat megálmodta és megvalósította a légi pizzaszállítást. A lenti videóban látható, amint az AeroSight nevű cég által gyártott, DomiCopter nevű, pilóta nélküli drón teljes biztonsággal elszállítja a pizzériától a megrendelőnek a finom étket.

Elsőre úgy tűnhet, hogy az egész csak arról szól, hogy az étteremhálózat némi publicitást nyerjen, de a Domino’s eltökéltnek látszik a témában. Egy nyilatkozatukban kifejtették, hogy hosszú távon gondolkodnak a drónok használatáról, és egy Domino’s Flight Academy-t szeretnének létrehozni, ahol a munkatársaikat a repülő járművek használatára oktatnák.

A kezdeményezés mindenképp előremutató, ugyanakkor várhatóan nem túl sok helyen vezetik majd be a robothelikopteres kiszállítást, mert több országban légvédelmi szabályokba ütközik a pilóta nélküli légi járművek ilyen módon történő használata.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik