Tech

Skizofrén memóriakártya

digitális fényképezőgép (digitális fényképezőgép)
digitális fényképezőgép (digitális fényképezőgép)

Ennek az újfajta memóriakártyának tulajdonképpen két énje van, ami adott esetben igen jó szolgálatot tehet.

A digitális tükörreflexes fényképezőgépek közül egyre több modellben, elsősorban persze inkább a komolyabb tudású példányokban a megszokott egy helyett már két memóriakártya slotot találhatunk. Ennek előnye, hogy megoldható az egy időben két kártyára történő mentés, vagyis ha az egyik kártya esetleg meghibásodik, még mindig ott a lehetőség, hogy a másikról lementsük a felvételeket.

Egy japán gyártó, az Amulet most egy olyan CompactFlash memóriakártyával rukkolt elő, mely azoknak is hasonló szolgáltatást biztosít, akik fényképezőgépén még nincs két slot. Ez az újdonság alaphelyzetben 64 GB-os tárolókapacitással rendelkezik, azonban Mirroring módban két darab 32 GB-os partíciót vonultat fel, melyekre tükrözött módban kerülnek mentésre a különböző fotók és videók.

A Wise CF Card Duo kártya alaphelyzetben 60 MB/s-os olvasási, illetve 50 MB/s-os írási sebességgel rendelkezik, ami Mirorring módban persze a felére a csökken. A forgalmazás június közepén kezdődik meg, a várható ár egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik