Tech

Nem akarják elszúrni a 250 milliárdos üzletet

yahoo (yahoo, )
yahoo (yahoo, )

A Yahoo hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy 1,1 milliárd dollárért felvásárolja a Tumblr blogplatformot.

A Yahoo a lépéssel nyitni kíván a közösségi médiában aktív fiatalabb felhasználók felé. Ez egyben az internetes cég legjelentősebb vásárlása Marissa Mayer vezérizgatósága alatt.

“A megállapodás és azon ígéretünk értelmében, hogy (a céget) nem fogjuk elszúrni, a Tumblr-t önálló vállalkozásként, függetlenül fogjuk működtetni” – hangzott a Yahoo hétfőn kiadott közleménye.

A több mint 100 millió blogot összefogó Tumblr-re a Yahoo az 5,4 milliárd dolláros készpénz- és piacképes értékpapír-állományának egyötödét fordította. A felvásárlás nyomán a cég reményei szerint 50 százalékkal nő majd a Yahoo felhasználóinak száma.

Mayer, aki korábban a Google vezére volt, tavaly júliusban vette át az internet hőskorában úttörő szerepet játszott, de hanyatlásnak indult cég irányítását. Az új vezető irányítása alatt alapvetően a mobilkommunikációra összpontosító Yahoo márciusban vásárolta meg a 17 éves Nick D’Aloisio által kifejlesztett Summly okostelefonos hírgyűjtő alkalmazást, hivatalosan meg nem erősített információk szerint 30 millió dollárért.

A 2007-ben David Karp által alapított Tumblr 2012-ben mindössze 13 millió dollár nyereséget termelt, ami messze alulmúlta a részvényesek várakozását. Karp 2013-ra 100 millió dolláros profitot tervezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik