Tech

Korea kiakadt Bill Gates kézmozdulatán

A Microsoft alapítója súlyosan vétett az etikett ellen.

Fogta magát és zsebre tett kézzel fogott kezet Dél-Korea első női elnökével, Pak Kunhjéval, ami arrafele megbocsáthatatlan inzultusnak számít. Mint kiderült, egy ilyen manővert az ember csak akkor enged meg magának, ha minden kétséget kizáróan fölényben érzi magát partnerével szemben. És ezt éreztetni is akarja.

A dél-koreai média egy része részletesen kivizsgálta az ügyet és arra a megállapításra jutott, hogy a Microsoft alapítója valószínűleg tudatosan próbálta megsérteni az elnök asszonyt és rajta keresztül az országot, mivel találtak olyan képet, ahol nemhogy elnökökkel, de gyerekekkel is képes volt “normálisan” kezet fogni.


(Fotó: AFP)

Ezzel szemben a valóság az – és ezt az Atlantic Wire képösszeállítása is alátámasztja -, hogy Gatesnek valószínűleg valamilyen zsebfétise van (vagy csak nem tud mit kezdeni a bal kezével) és diszkrimináció nélkül rázza meg így mások kezét. Ahogy arra a koreai elnöki hivatal is felhívta a figyelmet, ezt az “amerikai stílusú köszöntést” használta Kunhje elődjénél is, úgyhogy felesleges a felhördülés.

Kétségtelen, hogy idehaza is illetlenség, még ha nem is megbocsáthatatlan. Ti szoktatok figyelni az ilyen nüánszokra?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik