Tech

Már zuhanyzás közben is telefonálhatunk

A Sony új zászlóshajójával akár víz alatti zenehallgatásra is adhatjuk a fejünket. Jó, most lehet, hogy túloztunk.

Annyi biztos, hogy az idei esztendő első negyedévében megjelenő Xperia Z névre hallgató androidos készülék bírja a strapát – legyen szó akár vízről, akár jelentősebb mennyiségű porról -, s az (Ericsson nélkül bizonyító) Sony mindent megtesz ennek igazolásáért.


Úgy tűnik, a készüléket akár el is moshatjuk.

Szó se róla, nekünk nagyon tetszik, amit eddig láttunk: az 5 colos készülék 1080p HD-kijelzője alatt egy 1,5 Ghz-es négymagos Snapdragon S4 Pro processzor dolgozik 2 gigabájtnyi RAM támogatásával. Az óriási képernyőre a telefon 13 megapixeles kamerájával készíthetünk óriási képeket – vagy HDR videókat.

A hatalmas kijelző (és a 4G LTE támogatás) persze hatalmas energiaigénnyel egyenlő, éppen ezért került bevezetésre a STAMINA (kitartás, állóképesség) névre keresztelt üzemmód. Ennek lényege, hogy a kikapcsolt képernyő mellett a telefon automatikusan szünetelteti a háttérben futó alkalmazásokat – például a Facebook app nem keres egész éjjel frissítéseket, mert minek. (Persze beállíthatóak kivételek, ha valaki semmiről sem akar lemaradni a Twitteren.)

Kérdésünk már csak annyi: pontosan mikortól és pontosan mennyiért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik