Tech

Hasít a Twitteren a pápa

Két héttel Twitter-csatornája megnyitása után már kétmillióan követik XVI. Benedek pápát.

A közösségi portál @Pontifex mikroblogja egyelőre nyolc nyelven (olaszul, angolul, franciául, németül, spanyolul, portugálul, lengyelül és arabul) követhető. A követők száma hétfőn már 2 018 154-re rúgott.

A december 12-én elindult @Pontifex kezdetben a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. Később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbak lesznek. A legtöbben ( több mint 1millió 200 ezren) angol nyelven olvassák a katolikus egyházfő üzeneteit. A dobogó második és harmadik fokát a spanyol és az olasz nyelvű üzenetek foglalják el. A legkisebb csoport az arab nyelvűeké, ők 14 371-en vannak.

XVI. Benedek pápa első üzenetében köszöntötte és megáldotta követőit. A Vatikán azonban elárulta, hogy a pápa nem személyesen twitterezik. A 85 éves egyházfő ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.

A Vatikán közleménye szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek „alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik