Tech

Már facebookozásért is jár a diploma

facebook (facebook, közösségi oldal, )
facebook (facebook, közösségi oldal, )

Facebook, Twitter és egyéb közösségi oldalak - egyesek szerint időpocsékolás, mások szerint szórakozás, míg egy dél-karolinai egyetem szerint egyetemi diploma.

Az amerikai állam szívében fekvő Newberry városának felsőoktatási intézménye teljes képzést hozott létre “közösségi média” címszó alatt. Képzeljük csak el: a számítógép előtt lógó gyerektől anyu komolyan kérdezné, hogy “ebből lesz dolgozat?”, a szorgalmas nebuló pedig néhány éven belül summa cum laude végezne facebookozásból.

S bár szerintünk némileg arcátlan dolog diplomát szerezni egy olyan tevékenységből, amit bármely tinédzser a szabadidejében is szakszerűen űz, a Newberry Collage komolyan gondolja: profi szintre kívánja fejleszteni az ifjak internetezését, hogy később karriert tudjanak ebből építeni.

Gyakorlatilag online marketingről és brandépítésről van szó tehát. Az “interdiszciplináris programban” részvevő hallgatók grafikai tervezés, kommunikáció, üzleti adminisztráció, pszichológia és statisztika témakörében részesülnek oktatásban, de az egyetem létrehozott négy új kurzust, kifejezetten erre a szakra.

Szerintetek érdemes egyetemi szintre emelni a százméteres twitterezést? Diploma kell a maratoni facebookozáshoz?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik