Tech

Egymilliárd üzenet a demokrácia haláláról

facebook (facebook)
facebook (facebook)

A Facebook minden egyes felhasználóját külön-külön kívánja értesíteni arról, hogy a továbbiakban nem kíváncsi a véleményére.

Valójában tehát egymilliárdnál is több elektronikus üzenet elküldéséről van szó – gombócból sem kevés az egyes mögött sorakozó nullák száma, de legalább ilyen megdöbbentő, hogy ez az emberiség egyhetedét jelenti.

Hasonló méretű értesítési hadjáratra a Facebook történetében még nem volt példa, de szinte biztosak vagyunk abban is, hogy (talán a levélszemetelőket leszámítva) senki más sem küldött egyszerre ennyi e-mailt. (Persze a technika ördögét elkerülendő, a közösségi oldal hullámokban fogja postázni a leveleket.)

Hogy miről szól az értesítés? Nos, a Facebook-demokrácia haláláról. Eddig ugyanis a közösségi oldal a felhasználói számára lehetőséget biztosított arra, hogy felhasználói feltételeinek egyes változásairól – például adatvédelmi jogokról – szavazzanak. Ennek itt most vége.

Felháborodni persze felesleges. Ráadásul indokolatlan is, hiszen még a fontosabb dolgoknál sem gyűlt össze annyi voks, hogy érvényes legyen a szavazás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik