Tech

Vízben olvad az Apple csomagolása

Persze nem az egész, csak egy része - mégis érdekes, mivel ez az első alkalom, hogy az almás cég biológiailag lebontható csomagolást használ.

Az Apple az utóbbi években a kiváló termékek mellett a kiváló csomagolásról is híressé vált – az immáron több mint egy éve elhunyt Steve Jobs fontosnak tartotta, hogy a felhasználói élmény ne a bekapcsolásnál, hanem a kicsomagolásnál kezdődjön. Szerintünk igaza volt.

Emellett azonban az Apple szereti magát “zöld fényben” is feltüntetni, s bár termékeit (egyes elemzések szerint) környezetbarátabbnak tünteti fel a valóságnál, ez a gondolkodásmód végre beszivárgott az eszközök csomagolásába is: az ötödik generációs iPod Touch és a hetedik generációs iPod Nano fülhallgatóinak tartói ugyanis vízben oldódnak. Nem teljesen, de egészen pépessé.

A Mashable felfedezését az Apple nem kívánta közvetlenül kommentálni, csupán erre az oldalra hívták fel a figyelmet, amely egyebek mellett újrahasznosítható tápiókapapírról is szól – igaz, az iPhone-ok csomagolása kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik