Tech

Kiszivárgott az Apple betiltott reklámja

Úgy tűnik, az Apple a kommunikáció szempontjából is kora előtt járt: amit három évtizede még nem hagytak megjelenni, manapság már átlagosnak számít a cégnél.

A ritka felvételeket az eredeti Macintosh-csapat egykori tagja, jelenleg a Google alkalmazásában álló (és a videón másodiknak megszólaló) Andy Hertzfeldnek köszönhetjük, aki Google+ oldalán tette nyilvánossá a videót.

Elmondása szerint az interjúrészletek még 1983-ban készültek, azonban végül azért nem öltötték egy kész reklám formáját, mert a végeredmény túlságosan önajnározó lett volna.

Ebben persze az az érdekes, hogy a felvételen elhangzó mondatok jelentős részéről senki nem mondaná meg, hogy három évtizeddel ezelőtt hangzottak el. Például az, hogy “azért hoztuk létre a Macintosht, mert magunk is szerettünk volna egyet, de sehol nem találtuk” – bármely Apple-terméknél elmondható lenne, nem csak a Macintoshnál.

Az Apple az utóbbi néhány évben épp ebben a formában és épp ilyen tartalommal kommunikál – alkalmazottai interjúrészleteknek álcázott promóciós videókban zengenek dicshimnuszokat a legutóbbi termékről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik