Tech

Elavult a felhasználók fele

skype (skype, )
skype (skype, )

Az emberek egy része ugyan szeretne, de nem tudja, hogyan kell frissíteni - egy részük azonban azt sem tudja, mire jó ez az egész.

Pedig roppant egyszerű: az informatika folyamatosan változó világában a frissítések garantálják azt, hogy a szoftverek biztonságosan és gyorsan, vagyis úgy működjenek, ahogy azt a fejlesztők és a felhasználók is szeretnék. Előfordulhat, hogy a változások nem is láthatóak – de ne feledjük, a programozó is lusta állatfajta, vagyis nem nyaggatna minket frissítéssel, ha az nem lenne fontos.

Épp erre a fontosságra kívánta felhívni a felhasználók figyelmét a Skype, a Norton és a TomTom együttműködésében megszervezett “Nemzetközi Frissítés Hét”. S bár csak remélni tudjuk, hogy a kampány sikeres volt, a Skype ezzel párhuzamosan egy friss – amerikai, angol és német felhasználók körében végzett – kutatás eredményeit hozta nyilvánosságra.

Eszerint a felnőtteknek majdnem a fele nem érdeklődik a frissítések iránt – olyannyira, hogy a válaszadók negyede csak akkor telepíti az újdonságokat, ha már másodszor figyelmeztették rá. Ráadásul a felnőttek negyede (saját bevallása szerint) nem tudja, mire valók a frissítések – a “nem telepítők” majdnem fele (teljesen kontraintuitív módon) épp azért hanyagolja az aktualizálást, mert aggódik a gépe biztonságáért.

Pedig frissíteni fontos, frissíteni jó.

Katt a nagyobb változatért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik