Tech

Korábban közösködnek az online párok

Bár az interneten párt keresőknek tovább kell várniuk az első randiig, az összeköltözés hamarabb következhet be, mint az "offline" ismerkedőknél.

Az online ismerkedő párok átlagosan 14 hónap után költöznek közös otthonba – közölte bécsi sajtótájékoztatóján a Parship osztrák online társkeresőcég, amely német nyelvterületen végzett reprezentatív kutatást a témában. Mint kiderül, minden ötödik netező osztrák esett már online szerelembe – a vizsgálat azt kutatta, hogyan fejlődnek ezek a kapcsolatok.

Az interneten megismerkedők hatvan százaléka egy hónapon belül már egy párt alkot, egyharmaduk összeházasodik, és 2,5 éven belül megszületik első közös gyermekük. A párokat a közös értékrend, a hétköznapok kiegyensúlyozottsága és az intenzív kommunikáció jellemzi.

Az interneten ismerkedő pároknál kezdetektől fogva tisztázott, hogy a hosszú távú párkapcsolat iránti igényük miatt regisztráltak az online társkeresőben. Ez már megteremti a szükséges bizalmat – véli Caroline Erb pszichológus. “A tanulmány szerint az online párok lényegesen többet beszélnek vágyaikról, a konfliktusaikról vagy a jövőbeli terveikről. Ez súrlódásmentes hétköznapokat eredményezhet, a rizikófaktorok pedig csökkennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik