Tech

Gombokat növeszt a képernyő

A jövő érintőképernyője szó szerint gombokat és billentyűket növeszt, ha épp szükség lenne rájuk.

Az érintőképernyőkkel kapcsolatos egyik legnagyobb kritika – függetlenül az egyes modellek specifikus tulajdonságaitól -, hogy az ember nem érzékeli, ha megnyomott valamit. Tudjuk, hogy ennél az első világbeli problémánál van súlyosabb és sürgetőbb, mégis csak örülni tudunk annak, hogy a Tactus Technology létrehozott egy olyan prototípust, ami szükség esetén gombokat tud növeszteni.

A hagyományos érintőképernyőre húzott hártya igény esetén egy QWERTY billentyűzet alakját veszi fel. Sík állapotban állítólag nemcsak a gombok, hanem a gombokat létrehozó folyadék számára fenntartott csatornák se nagyon látszódnak.

A fejlesztők természetesen még messze nincsenek kész, terveik közt szerepel a folyadékcsatornák eltüntetése, és annak megoldása, hogy a gombok bármilyen alakzatot fel tudjanak venni, bármilyen kezelőfelülethez tudjanak igazodni. A tökéletesítés mellett azonban innovatív fejlesztést is megvalósítanának: az egyes gombokban található folyadék nyomását szabályozni lehetne, ami egyúttal azt is jelentené, hogy a készülék érzékelné, hogy gyengéden vagy erősen nyomjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik