Tech

Futurisztikus anyagba csomagolnák a ketchupot

ketchup ()
ketchup ()

A Massachusettsi Műszaki Egyetem kutatóinak találmánya évszázados problémára nyújtana megoldást.

Rendben, a probléma első világbeli, megoldása pedig valószínűleg nem hozza el az egyetemes békét, de az ember mégiscsak akkor érzi a technológia fejlődését, mikor a mindennapok apró gondjai oldódnak meg. A ketchupról van szó, pontosabban a ketchup pazarlásáról.

Nincs olyan üveg vagy flakon, amit ne úgy tennénk a kukába, hogy az ne tartalmazzon egy keveset a piros anyagból. Nem segít se kés, se kanál, nincs olyan módszer, amivel az utolsó grammot is ki lehetne kaparni.

Ennek vethet véget a Massachusettsi Műszaki Egyetemen kifejlesztett LiquiGlide. Ez egy olyan borítás, amit a csomagolóanyagtól függetlenül fel lehet vinni – legyen az üveg, műanyag vagy papír -, nem befolyásolja az élelmiszer-biztonságot, és olyan sima felületet biztosít, hogy a ketchupnak esélye sincs megragadni.

A feltaláló, Dave Smith szerint a borítással elkerülhetőek lehetnének az eltömődések hosszabb csövekben, amit az üzemanyag-ipar értékelne nagyra, de például olyan szélvédők is készülhetnének, melyek képtelenek befagyni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik