Tech

Nem Terminátorszerű a Google-szemüveg

project glass (project glass, )
project glass (project glass, )

A keresőóriás szerencsére csak enyhén bővíti ki a valóságot okosszemüvegével.

Már nem csak pletyka a Google-szemüveg, ahogy arról korábban beszámoltunk. A Google szabadalmaztatta a Project Glass, azaz a kibővített valóság szemüvegét, amelynek terveit még tavaly ősszel hozták nyilvánosságra.

A szemüvegről eddig annyit lehetett tudni, hogy a látómezőnket monitorhoz teszi hasonlatossá, emiatt Terminátor-szemüvegnek keresztelték az online sajtóban. A CNET tudósítója azonban arról számolt be, hogy a Google terméke egyáltalán nem olyan lesz, ahogy azt a demóvideóban bemutatják, azaz a szemüvegen látottak nem töltik ki a teljes látómezőt, csak a perifériás érzékelésünket célozzák meg.

Biztos, hogy nem olyan lesz, mint a videón:

A projekten dolgozó kutatólaboratóriumban cégvezetők, köztük Sergey Brin és Vic Gundot tesztelik az elkészült prototípusokat. A Google-szemüveg egy apró átlátszó kocka alakú kristályszerű képernyőt tartalmaz a felhasználó jobb szeme fölött. Ezen a kis “platformon” lehet viselőjének böngészni, chatelni, zenét hallgatni vagy éppen fotózni. Az irányítás hangvezérléssel megoldott.

Nemcsak a Google gondolkodik a valóságot kibővítő szemüvegek fejlesztésében, több cég kísérletezik hasonló úttörő koncepciókkal, ilyen az Oakley, amely napszemüvegbe rejtené a technikát.

A hordható technológiákat sokan az okostelefonok kiegészítőiként értelmezik. A virtualitás kibővítésére szolgálnak olyan technológia újítások, mint a gépekkel, telefonokkal kommunikáló órák, karkötők vagy akár a bőr alá ültetett chipek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik