Tech

Egy valódi fénykard nyomában

Az új fejlesztés kettévágni még nem tud semmit, de úgy működik és viselkedik, mint a Jedik fegyvere.

Az űrlényeket vakító lézereiről elhíresült  Wicked Lasers végre megcsinálta azt, amire minden gyerek és örökifjú már 1977 óta vágyott: egy (majdnem) igazi fénykardot. A gyártó leírása szerint a (szerzői jogi megfontolásból) LézerSzablyának nevezett eszköz a működéséhez még az Erőt is hasznosítja.


A készülék a nemzetközi Star Wars napon jelent meg.

A valóság ennél csak egyetlen fokkal unalmasabb, hiszen a Jedik kecses fegyverének minden eddiginél élethűbb utánzata egy eloxált alumínium alapra helyezett 81 centiméteres polikarbonát penge, amit a vállalat Spyder 3 lézere hajt.

A készülék újdonságát a lenyűgöző működés mellett az adja, hogy még verőfényes napsütésben is gyönyörűen világít, komolyságát pedig az, hogy a gyártó kizárólag védőszemüvegben ajánlja használni – bár arra nem tér ki, hogy pontosan mire, hiszen a fenti videó (a súlyos balesetveszély miatt) kifejezetten eltilt a (fény)kardozástól.

Aki mindezek ellenére olthatatlan vágyat érez a vásárlás iránt, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia – bár maga a LézerSzablya “csak” száz dollár, a fényért felelős Spyder 3 háromszáz dollárba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik