Tech

A világ leghangosabb kerékpárdudája

Egy brit biztosítótársaság a repülőgépeknél is hangosabb kürttel hívja fel a figyelmet a biciklistákra.

A Hornster névre hallgató kétkerekű kialakítása kicsit olyan, mintha a gombhoz szabták volna a kabátot, hiszen a sűrített levegővel működő dudák palackja miatt a nyereg csak a hátsó kerék felett fért el. Megálmodója ugyanaz a Yannick Read, akinek a lángszóróval ellátott James Bond-biciklit is köszönhettük.

A hangos biciklinek ugyanaz a célja, mint egykor a “tüzes” bicajnak volt: felhívni az autósok figyelmét a kerékpározókra. Ez egyébként (egy vonatról leszerelt) Airchime KH3A dudával viszonylag könnyen megy, hiszen akár 178 decibelt is képes kipréselni magából, ami nem elég, hogy hangosabb egy leszálló 747-esnél (140-150 decibel), de akár azonnali halláskárosodást is okozhat – éppen ezért az alábbi bemutatón nem használták “teljes gőzzel”.


A fülvédő ajánlott

S bár azt nem tudjuk, hogy a rendesen megijesztett autósok ezentúl mennyivel lesznek nagyobb figyelemmel a biciklistákra, aki itthon szeretné kipróbálni a világ leghangosabb biciklijét, az jó mélyen nyúljon a zsebébe, mivel az egyedi darab kikiáltási ára 4995 font (majdnem 1,8 millió forint) volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik