Tech

Okostelefon a repülőgépgyárból

A Boeing nem elégszik meg a repülők, helikopterek és műholdak készítésével, hiperbiztonságos okostelefont jelentett be.

Űrturizmus az átlagember számára? A Boeing. A tökéletes repülő? A Boeing (is). Egy hiperbiztonságos, androidos telefon, ami (állítólag) még az idén elkészül? Úgy tűnik, ez is a Boeing.

Roger Krone, a cég elnöke egyelőre nem kívánt a részletekről beszélni – olyannyira, hogy a készüléknek a végleges nevét sem tudjuk -, annyi azonban kiderült, hogy a fejlesztési munkálatok már a végéhez közelednek. Az már most biztosnak látszik, hogy a készülék nem büszkélkedhet a legújabb hardverrel, de persze nem is ezzel akar hódítani.

A Boeing okostelefon ugyanis első körben nem nekünk, átlagos felhasználóknak készül, hanem az USA honvédelmi- és külügyminisztériumának, olyan személyeknek és szervezeteknek, melyeknél munkaköri ártalom, hogy az adatbiztonság nem állhat meg a helyes adatvédelmi beállításoknál, hanem törekedni kell a már említett hiperbiztonságra.

Egy-egy ilyen “mobil páncélszekrény” akár 20 ezer dollárba (majdnem 4,5 millió forintba) is kerülhet, a Boeing pedig ennél jóval olcsóbban adná a sajátját. Roger Krone külön kiemelte, hogy az ő készülékük a kereskedelmi forgalomban kapható és a legmagasabb biztonsági elvárásoknak is megfelelő okostelefonok keveréke lesz, vagyis azzal próbálnak majd csábítani, hogy a két világ legjobb tulajdonságait egyesítik – a felhasználó egy egyszerű, androidos kezelőfelületet lát majd, míg a biztonságért felelős funkciók a háttérben dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik