Tech

Korábban érkezhet az új iPhone

Az Apple beszállítója állítólag 18 ezer új munkahelyet teremt az iPhone 5 júniusi megjelenése kedvéért.

Az eredeti iPhone 2007 júniusi megjelenése óta közismert, hogy az Apple szereti évente és lehetőség szerint pontosan évente megújítani a termékeit: az iPhone 3G 2008 júliusában, a 3GS 2009, a 4 pedig 2010 júniusában jelent meg. Úgy tűnt, hogy a ritmust az iPad felborította egy kicsit, a táblagép legújabb változatára tavasszal, míg az okostelefen friss verziójára ősszel számítunk – az iPhone 4S már októberben jelent meg.

Ebből kifolyólag – bár a pletykagyár már elindult – a magunk részéről úgy voltunk vele, hogy az első komolyan vehető híresztelésekre a nyár végéig várhatunk, azonban a TV Tokyo meglepő információval rukkolt elő.

Riporterük a Foxconn egyik gyáránál szaglászott és – a kamerákat megfelelően távol hagyva – a toborzófülkében ücsörgő alkalmazottal elegyedett beszélgetésbe, aki kikotyogta, hogy munkaadója 18 ezer új munkavállalót kíván felvenni, mivel úgy tűnik, már júniusra kelleni fog az új iPhone.

S bár nekünk teljesen logikusnak tűnik, hogy az Apple két zászlóshajója egymástól fél év távolságra újuljon meg, hogy így (folytatva a hasonlatot) nem fogják ki egymás vitorláiból a szelet, az iPhone (a 4S-t leszámítva) valóban mindig a nyár közepére volt időzítve, vagyis a júniusi megjelenés akár még igaz is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik