Tech

Fotózz az ujjaiddal!

A japánok legújabb fejlesztésével elég, ha az ember összeteszi a két kezét.

Bár feltételezzük, hogy ezzel nincs mindenki így, a szerkesztőség néhány tagja töredelmesen bevallotta, hogy gyerekkorában, mikor profi fotósnak képzelte magát anya és apa (természetesen film nélkül használt) fényképezőgépével, előfordult, hogy mutató- és hüvelykujjait az alább is látható módon pozícionálta a tökéletes kép “kitalálásához”. Nos, ezt a gyerekkori élményt eleveníti fel a Ubi-Camera.

A technológia egyszerű, de nagyszerű: a készülék hátoldalán található infravörös érzékelő azt figyeli, hogy milyen messze tartjuk a kezeinket az arcunktól és ebből számolja ki, hogy a felhasználó mit lát, vagyis mekkora képet kell megörökítsen.

A kamera egyelőre még csak egy prototípus, a fejlesztőknek számos hiányosságot és akadályt kell még leküzdeniük. Például a kamera igényli a folyamatos kapcsolatot egy asztali géppel, ráadásul az infravörös érzékelő sem tökéletes, a megbízható működéshez a csapat egy arcfelismerő szoftvert is be szeretne építeni. A kamera ráadásul nem tud zoomolni, az előtte lévő képet csupán megvágja a kéz-arc távolságnak megfelelően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik