Tech

Rózsaszín fénnyel kergetik a pattanásos tiniket

Anglia egyes településein fénnyel, konkrétan rózsaszín fénnyel akadályozzák meg, hogy a tinik a boltok előtt és egyéb helyeken "lógjanak".

A BBC jelentése szerint az ötlet (bármennyire furcsán hangzik) kisebb városokban már bevált és egyre több önkormányzat gondolkodik a bevezetésén.

Az elgondolás kiindulási pontja az volt, hogy az utcákon tétlenül csavargó tinédzserek elsősorban tinédzserek, vagyis roppantul foglalkoztatja őket a külsejük, éppen ezért valószínűleg nem szeretnének olyan helyen tartózkodni, ahol korukból adódó leghátrányosabb vonásuk – ti. az elkerülhetetlenül sok pattanás – látványossá válik. Ezért felel a rózsaszín fény.

A “lógásellenes” helyek másik, hasonló megoldása egy annyira magas frekvenciájú hang bömböltetése, amit csak a fiatalok hallanak, vagyis csak őket zavarja.

Persze a módszer messze nem tökéletes, hiszen egyrészt egy egész várost nem lehet rózsaszínbe borítani – vagy mégis? -, másrészt azokat a tiniket ez cseppet sem fogja zavarni, akik vannak olyan szerencsések, hogy nem kínozza őket a serdülőkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik