Tech

Életképtelenek a digitális kor gyermekei?

Egy brit felmérés szerint az 5 és 13 év közötti gyerekek 45 százaléka nem tudja bekötni a cipőfűzőjét, de 67 százaléknak nem okoz gondot a DVD-lejátszó.

A Daily Telegraph-ban megjelent felmérés szerint a korosztály nagyon jól teljesít, ami a digitális dolgokat illeti: 58 százalék gond nélkül csatlakozik az internetre, 50 százalékot nem lehet zavarba hozni egy játékkonzollal, 46 százalék tud telefonálni és 42 százalék az okostelefont is kezelni tudja, míg 31 százalék a táblagépektől sem ijed meg.

Ezzel szemben a fizikai világ már tele van kihívásokkal. A gyerekek 83 százaléka nem tudna megkötni egy egyszerű kettős csomót, 81 százaléka nem tud mit kezdeni egy térképpel, 78-79 százaléka csak megrántja a vállát, ha tűzrakásról vagy a sátor felállításáról van szó, de 65 százalékuk egy teát nem tudna lefőzni, hogy arról az 59 százalékról ne is beszéljünk, akinek gondot okozna felmászni egy fára.

A legmegdöbbentőbb talán mégis az, hogy a megkérdezett gyerekek harmadát nem érdekli környezetünk sorsa, ezeknek a felét pedig azért nem, mert szerintük a jövőben úgyis az űrben fogunk élni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik