Tech

Börtön a Facebook meghackeléséért

Egy brit diákot nyolc hónapi börtönbüntetésre ítéltek, mert kényes információkat lopott a közösségi oldal belső hálózatáról

Az ügyész elmondta, hogy Glenn Mangham, 26 éves diák otthonából, az észak-angliai York városából hatolt be a Facebook számítógépes rendszerébe és “felbecsülhetetlen” szellemi tulajdont lopott el. “Előre kitervelten járt el, kétségkívül leleményes és kifinomult, megfontolt volt.

Az azonban nem világos, hogy pontosan mit is szerzett meg, a rendőrség annyit mondott, hogy a felhasználói  adatok nem kerültek veszélybe. A Scotland Yard szerint a behatolás tavaly áprilisban történt, “rövid ideig tartott”, de arról nem nyújtott felvilágosítást, miként sikerült a diáknak feltörnie a Facebook rendszerét.

A szoftverfejlesztő diák december 13-án vallotta magát bűnösnek, és azzal érvelt, hogy csupán meg akarta mutatni a cégnek, miként javítson biztonságán. A bíró ezzel szemben azt mondta, hogy Mangham cselekedetének “potenciálisan nagyon súlyos következményei” lehettek volna, amelyek “teljesen megsemmisítőek” lehettek volna a Facebook számára.

Magának, és mindazoknak, akik kísértést éreznek, hogy így cselekedjenek, meg kel érteniük, mennyire súlyos ez” – közölte a bíró.

Szerintetek mi a súlyos? Mangham hackelése (amiről nem tudjuk pontosan, hogy mit célzott) vagy a bíróság ítélete?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik