Tech

Nem csalás: fizetnek azért, hogy netezz

A Google új programja anyagilag is értékeli, ha az ember betekintést enged a netezési szokásaiba.

Másfél hete még azon gondolkodtunk, hogy lenne-e olyan, aki 50-5000 dollárt fizetne a Google szolgáltatásaiért, most pedig azzal szembesülünk, hogy épp az informatikai óriás fizetne azért, amit valószínűleg amúgy is egész nap csinálunk. Jogosan hihetnénk azt, hogy a Chrome terjedésével és a Google összevont adatvédelmi szabályaival már mindent tudnak rólunk, de úgy tűnik, ez nincs így és az informatikai óriás fizetne azért, hogy mégis így legyen.

A fizetés nem óriási, senki ne reménykedjen abban, hogy szakmát válthat és beáll “professzionális netezőnek” – regisztráció (pontosabban a netes tevékenység követéséhez szükséges kiegészítő telepítése) után egy 5 dolláros Amazon ajándékutalványt adnak, amit háromhavonta további 5 dollár követ (szintén Amazon ajándékutalvány formájában).

Összesen 25 dollárt lehet összeszedni, igaz, a kisbetűs rész azt a reménysugarat is tartalmazza, hogy azoknak a jutalmát még újragondol(hat)ják, akik egy évnél tovább maradnak a Screenwise Panel program tagjai. Nem sok, de ha úgy vesszük, “ingyen” kapunk 25 dollárt egy olyan tevékenységért, amit amúgy is csinálunk.

Bár a program alig fél napja indult, akkora tömegek jelentkeztek, hogy a Google lezárta a regisztrációt és arra kéri az érdeklődőket, hogy próbálkozzanak később.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik