Tech

Elfelejthetjük a telefontöltőt?

A mobil-, de főleg az okostelefonok legnagyobb átka, hogy egyelőre rendszeresen áramforráshoz kell kössük. Egyelőre.

Francois Rybarczyk ugyanis egy olyan elgondolással állt elő, ami egyszerűen beépítené a töltőt a készülékbe – koncepciója meggyőzően egyesíti a gyakorlati és esztétikai kérdéseket.

Az Autonome névre hallgató rendszerben az okostelefonoknak nem egy, hanem két akkumulátora lenne: az egyiket (a jelenlegi készülékekhez hasonlóan) elrejtené a telefon mélyén, a másikat viszont úgy építené az eszköz hátoldalába, hogy szükség esetén könnyedén le lehessen csatolni. Persze az eltávolítható akksihoz sem kellene vezeték, hiszen abból bújna elő a csatlakozó, amivel közvetlenül rá tudnánk kötni az áramforrásra.

Töltés után egyszerűen vissza kell helyezni az “anyahajóra”, ami fél perc alatt átdobná a hozott áramot az állandó akkumulátorra, hogy akár egyből visszadughassuk töltődni a lecsatolható elemet.

Ez az egész persze egyelőre csak egy terv, és a félperces áttöltéshez például még nem is áll rendelkezésünkre a technológia, de a tervezőnek abban igaza lehet, hogy egy ilyen készülék sokkal inkább megfelelne a “mobil” szóban rejlő elvárásoknak.

Nektek tetszene egy ilyen telefon vagy inkább az indukciós megoldást választanátok?


(Forrás: Yanko Design / Francois Rybarczyk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik