Tech

A járó motor állítja le a mobilt

Egy új kütyü bluetooth kapcsolaton keresztül bénítja meg az okostelefont, hogy vezetés közben véletlenül se tudjuk használni.


Forrás: Scosche

A sofőröket törvények és aggódó családtagok is arra intik, hogy vezetés közben kizárólag a vezetésre figyeljenek, hiszen ellenkező esetben nem csupán a saját életüket kockáztatják. De valljuk be őszintén, senki nem hiszi azt, hogy az átlagos vezető leállítja az autóját csak azért, hogy elküldjön egy fontos SMS-t vagy okostelefonján használjon egy (éppen akkor nyilván elengedhetetlenül fontos) alkalmazást.

Nos a Scosche cellCONTROL névre hallgató kütyüje szívesen átveszi az irányítást azoktól, akik képtelenek maguknak megálljt parancsolni, ha az okostelefonjukról van szó.

A 130 dolláros készülék az OBD-II csatlakozón keresztül érzi, ha jár a motor és ezt bluetooth-on keresztül jelzi az Android vagy BlackBerry mobilnak is, amely az ottani program segítségével blokkolja az előre kijelölt alkalmazásokat, legyen szó e-mailről, SMS-ről vagy esetleg a Facebookról.

A cellCONTROL ráadásul arra is képes, hogy e-mailben vagy SMS-ben értesítse a kütyü gazdáját (mondjuk egy szülőt), ha valaki (mondjuk a gyermek) a készülék eltávolításával küzdötte volna le az elé állított digitális falat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik