Tech

Új rekord az online játékvásárlásban

A legnépszerűbb online játékboltnak számító Steam új rekorddal ünnepelte a karácsonyt, több mint ötmillió játékos használta egyszerre a rendszer szolgáltatásait.

Annak ellenére, hogy az elemzők évek óta a PC hanyatlásáról beszélnek, a számok azt mutatják, a számítógépes játékosok száma nem csökken, csak a vásárlásoknál a hangsúly egyre inkább az online megoldásra helyeződik a bolti beszerzés helyett.

Ezt bizonyítják az elmúlt években megdöntött rekordok is: a Steam rendszerének 2009 szeptemberében maximum másfél millió felhasználót kellett egyszerre kiszolgálnia, két évvel később már nagyjából négymilliót, míg a karácsonyi időszakot megelőző, robbanásszerű növekedésnek köszönhetően, a tavalyi év végén szinte folyamatosan több mint ötmillió játékos vette igénybe a bolt szolgáltatásait.

Az eredmény valószínűleg részben a nemrég elérhetővé tett ingyenes játékoknak, a nagy leértékeléseket hozó karácsonyi akciósorozatnak, illetve a PC-n is hatalmas sikereket elérő The Elder Scrolls V: Skyrim című szerepjátéknak köszönhető; számtalan egyéb játék mellett a Skyrim futtatásához is kötelező először belépni a Steam rendszerébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik