Tech

Szoftverhiba volt a rekordnyeremény?

Egy osztrák kaszinó a 13 milliárd forintot is meghaladó összeg helyett ingyenebédet ajánlott a vesztes nyertesnek.

Behar Merlaku az ausztriai Bregenz városában egy félkarú rablóból próbálta kierőszakolni a szerencséjét, mikor legnagyobb meglepetésére beindult a 43 millió eurós főnyereményt jelző rendszer – zene, fények, üdvrivalgás, ahogy azt a filmekben látni.

Mikor a 26 éves fiatalember afelől érdeklődött, hogy miképp tudná átvenni a nyereményét, a kaszinó arról tájékoztatta, hogy csupán egy szoftverhiba okozta a korábbi hangzavart, ugyanis bár a fanfárok megszólaltak, a játékgépen csak 4 azonos szimbólum található, míg a főnyereményhez 5 kell. Magyarul nem nyert semmit, azonban csalódottságát szívesen kompenzálnák egy ingyenebéddel és 75 euróval.

A svájci úriember nem hagyta annyiban a dolgot, s bár az eset még márciusban történt, immáron biztos, hogy pert indít a kaszinóval szemben. A kaszinó mindeközben persze a félkarú rabló gyártójára mutogat, és az egészet tovább bonyolítja, hogy az osztrák jog 2 millió eurónál magasabb összegű jackpotot alapvetően nem is enged.

Az biztos, hogy valahol porszem került a gépezetbe, de szerintünk az is egy érdekes felvetés lehet, hogy a jelzőrendszer működött megfelelően, és a játékgép volt hibás, mikor az öt helyett csak négy azonos szimbólumot mutatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik