Tech

A kellemetlen buliképek ellenszere

Képzeljünk el egy olyan eszközt, ami hidegen tartja a sört, és tönkreteszi a rólunk készített, amúgy valószínűleg kompromittáló képeket. Igen, létezik.

Valljuk be, kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint mikor a Facebookról értesülünk arról, hogy mi is történt előző este. A bulikkal kapcsolatban talán egy mégis eszünkbe jut: ha egy fél nappal később jutunk fel a közösségi hálóra, mint a képek, amiket kedves ismerőseink természetesen már felcímkéztek a nevünkkel, és mindenki tudja, hogy rólunk van szó.

Nos, a dél-amerikai Cerveza Norte sörmárka által megbízott reklámügynökség kreatív munkatársai épp ezt elkerülendő hozták létre a Photoblockert.

A Photoblocker egy olyan, négy apró lábon álló vödör, ami épp egy üveg sört képes hidegen tartani. Persze nem ettől izgalmas, hanem a beépített vakuktól, melyek pont akkor sülnek el, mint a kompromittáló fotót készítő fényképezőgép: a végeredmény túlexponált és használhatatlan.

S bár a magunk részéről némileg szkeptikusak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy ez a kütyü mennyire valódi és mennyire működik, állítólag Argentína bárjaiban már sikeresen bevetették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik