Tech

Így vagytok szerelmesek?

A közösségi oldalak felhasználóit kérdezték szerelemről, párkapcsolatokról és az internetről.

Az internet és a közösségi oldalak egy teljesen új csatornát biztosítottak a pároknak és a szerelmet keresőknek egyaránt – a Lab42 arra volt kíváncsi, hogy ez mennyiben alakította át gondolkodásunkat és viszonyunkat az érzelmekhoz és párkapcsolatokhoz.

Éppen ezért október 27-30. között egy kutatást végeztek – ugyan sajnos csak egy 500 fős mintán – és az eredményeket egy gyönyörű infografikában foglalták össze.

Például kiderült, hogy az emberek háromnegyede hisz az igaz szerelemben, az egyetlen lelki társban, míg a fennmaradó negyed fele nem, a másik fele pedig nem biztos a dologban. Annak ellenére, hogy manapság a telekommunikáció teljesen elfogadott csatornának számít, a megkérdezettek 67%-a azt válaszolta, hogy sosem szakított még SMS-ben, e-mailben vagy a Facebookon és 60% nem is tervezi – persze az is lehet, hogy egyesek nem merték bevállalni.

Szakítás után sokkal valószínűbb, hogy az ember azonnal módosítja a facebookos beállításait, mint egy új kapcsolat esetén – ez utóbbi esetben sokan először barátaikkal beszélik meg a dolgot.

Az eredmények alapján azt lehet mondani, hogy ha párkapcsolatról és szerelemről van szó, az emberek jelentős része továbbra is az élőszót, annak híján a mobilos beszélgetést részesíti előnyben, a telekommunikáció minden lehetőségével szemben.

[Katt!]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik