Tech

Jelszavas sörcsap

Minden baráti társaságban akad olyan, aki csak minimálisan hajlandó hozzájárulni a buli költségéhez, de kettő helyett tud inni - itt a megoldás.

A Milwaukee Hackerspace tagjai nem viccelnek, amikor sörről van szó és legalább annyira utálják az ingyenélőket, mint amilyen komoly védelemmel ellátták a folyékony kenyeret osztó csapot. Egy hűtőből átalakított sörcsapot jelszavas védelemmel láttak el.

A “sörcsapfrigóra” egy RFID-azonosítót szereltek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak az tud magának némi nedűt csapolni, aki előtte lehúzta az azonosítón a buli elején kapott kártyáját. A rendszer úgy lett kialakítva, hogy azt is méri és számolja, hogy ki hányszor nyúlt a csaphoz.

Az egy dolog, hogy ez házibulikon megelőzi az élősködést, de szerintünk a fiúk nem gondolkodnak elég nagyban. Az eszköz van annyira zseniális, hogy szórakozóhelyeken és kocsmákban is tehermentesíthetné a pultost vagy a csapost – csak meghatározott számú sörrel “feltöltött” kártyákat kellene árulni, a többit pedig mindenki magának intézné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik