Tech

MC Hammer kontra Google

A '90-es évek elejének egyik legnépszerűbb rappere az internetes keresők piacán próbálná ki magát.

Ezek azok a pillanatok, amiért egy borongós csütörtök délutánon is érdemes az InfoTech világába kalandozni: MC Hammer, a U Can’t Touch This című örökzöld szerzője, producere és előadója, bő 20 év elteltével az informatika világában térne vissza.

A fiatalabbak és a zeneileg kevésbé műveltek kedvéért tekintsük át munkásságát, amíg mi megpróbáljuk lenyelni a kalapáccsal és a can’t touch this szlogennel kapcsolatos összes szóviccünket:

Most, hogy kikuncogtuk magunkat ezen a zenei időutazáson, térjünk a lényegre: MC Hammer, avagy az anyakönyvi kivonata szerint Stanley Kirk Barrell a WireDoo nevű, egyelőre még béta előtti állapotban lévő keresőjét mutatta be a Web 2.0 Summit konferencián.

Valószínűleg Stanley is érezte a közönség soraiban terjedő feszültséget, úgyhogy saját maga válaszolta meg a mindenkit foglalkoztató kérdést: minek még egy kereső? Azért, mert képzeljük el, milyen lenne a világunk ma, ha a Google alapítói nem próbálják meg annak idején. És ebben persze igaza is van, hiszen nem a Google találta ki, hogy a neten jó ötlet keresni, csak épp mindenkinél jobban csinálta.

A WireDoo abban lenne más, hogy a kereső megpróbál asszociálni a keresési kifejezés alapján, vagyis az ahhoz kapcsolódó, azzal összefüggő dolgokat is megtalálni. Látatlanba azt mondanánk, hogy ez a Google és a WolframAlpha ötvözete lesz, de várjuk ki a végét.

Addig is élvezzük ki a lelki szemeink előtt feltárulkozó látványt: MC Hammer kontra Google.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik