Tech

Zsebben is használható lesz a jövő mobilja

A Microsoft PocketTouch névre hallgató prototípusa lehetővé teszi, hogy a telefont úgy is lehessen használni, hogy nem vesszük elő.

A hideg beálltával persze ismét eszünkbe kell jutnia annak, hogy az okostelefonokat annyira kezeinkhez, ujjainkhoz igazították, hogy még kesztyűben sem használhatóak. Ráadásul nem kevés olyan alkalom képzelhető el, amikor nem tudjuk, vagy egyszerűen nem illik előkapni a mobilt, ilyenkor pedig a zsebünkben türelmetlenkedik.

A Microsoft legújabb fejlesztése, a PocketTouch egy olyan érintési felület, ahol szó szerint látatlanban tudunk parancsokat osztogatni készülékünknek – ráadásul mindezt nemhogy egy kesztyűn, de nadrágunk vastag szövetén keresztül.

Feloldhatjuk a billentyűzárat és pillanatok alatt eldobhatunk egy SMS-t, vagy válthatunk a lejátszási lista következő zenéjére. A feloldás egyébként azért is fontos, mert a feloldást jelentő szimbólum berajzolásával tájolja be a telefon azt is, hogy épp milyen irányba áll – így semmiképp nem tudunk mondjuk fejjel lefelé betűzni.

Az ötlet egyébként zseniálisnak tűnik, bár arról még nincs információ, hogy mindezt mikor építik be igazi telefonokba.

Érdekes egyébként, hogy amíg az Apple Sirije épp a kezünk használatától szabadít meg minket, addig a Microsoft e fejlesztése épp tágítja az ujjaink előtt álló lehetőségeket. Persze mindkét irány a szituáció függvényében képes hasznosulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik