Tech

Ma este érkezik az új iPhone

Bár az utolsó pillanatig titok övezi a bemutatást, biztosnak tűnik az iOS operációs rendszer legújabb, varázslatos képességű verziója is.

Az utóbbi hónapok számos pletykával szolgáltak, azonban ma este véget ér a találgatás, minden kiderül, mindenre fény derül és minden Apple-rajongó végre megtudja, mit tartogat számára az almás cég előrehozott karácsonya.

Ami szinte biztosra mondható, hogy a bemutatásra kerülő telefon az iPhone 4S nevet viseli, hiszen világszerte számos kiszolgálónál felbukkant már ez a név. Ez azt jelenti, hogy a közelgő hetekben a népszerűségi listák élén álló iPhone 4 egy javított verziójával találkozhatunk és nem várható akkora technológiai ugrás, mint az iPhone 3GS és a 4 között. Jobb lesz a processzor, több lesz a RAM, de az átlagos (pénztárcájú) felhasználók inkább annak örülhetnek, hogy ezzel minden bizonnyal valamivel olcsóbb lesz az „S” nélküli iPhone 4.

Ugyancsak szinte biztosra mondható, hogy az új okostelefonnal együtt bemutatkozik az iOS új változata is, sorban az ötödik – és ez sokkal izgalmasabb is, hiszen az évek alatt igényelt számos funkció, vagy eddig appként megoldott szolgáltatás egyenesen az operációs rendszerbe költözik. A lista hosszú, úgyhogy csak az Assistant névre hallgató, Star Trek filmekből lopott funkciót emelnénk ki, amely gyakorlatilag feleslegessé teszi az érintőképernyőt, hiszen szó szerint elmondhatjuk a telefonnak, hogy mit szeretnénk. Például – ahogy ez az alábbi, rajongói összeállításban látszik – bediktálhatjuk, hogy kinek és milyen SMS-t szeretnénk küldeni.

Az ujjaink se búsuljanak, az Angry Birds egyelőre nem oldható meg verbálisan.

Van rá esély, bár sokkal kevésbé valószínű, hogy az iPod-széria is megújul. Ugyan az esemény nevében is benne van, hogy iPhone-okról lesz szó, hagyományos, hogy velük együtt újult meg az iPod-család is. Ez még kiderül.

Alig van arra esély, amit a pletykák sokáig határozottan állítottak, miszerint az iPhone 4S mellett az iPhone5 is várható. De ami a legkevésbé valószínű az összes mendemonda közül, hogy az Apple exvezére, Steve Jobs is tiszteletét teszi. Egyrészről nem hiába mondott le, másrészről ezzel aláásná az új főnök, Tim Cook tekintélyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik