Tech

Virtuális könyvespolcra kerülnek a tankönyvek

Országos Virtuális Könyvespolc Program néven újgenerációs oktatóprogramot dolgozott ki a Műszaki Kiadó.

Az OK! könyvekkel több mint 50 különböző témájú, papír alapú tankönyvnek született meg az interaktív, online változata, amelyek a program keretében az iskolák diákjai, tanárai és a szülők számára egyaránt elérhetővé válnak.

A program keretében 4000 partneriskola kapja meg október 3-ával saját felhasználói adatait, amellyel havonta négy könyvet nézhet meg és használhat a hozzáférés birtokában. Két könyvet a kiadó ad, két könyvet viszont az intézmény választhat ki a kínálatból. Ezt követően a többi – a partnerek között nem szereplő – iskolához is folyamatosan eljuttatják a hozzáféréseket. A program a 2011/2012-es tanévben nyolc hónapon keresztül tart.

Az OK! könyvek a kiadó nyomtatott és tankönyvvé nyilvánított, lektorált kiadványainak online változatai, amelyeket a papír alapú könyvekhez képest plusz funkciókkal látott el a kiadó: az oktató saját hivatkozásokat, jegyzeteket adhat a könyvhöz, az órajegyzeteket megoszthatja diákjaival, vagy azoknak egy csoportjával, kiválaszthatja azt, hogy melyik diákja melyik felülethez, funkcióhoz férhessen hozzá. A tanulók szintén szabadon alakíthatják saját könyvüket: hozzáadhatnak írott, vagy hangjegyzeteket, hivatkozásokat, képeket és online hivatkozásokat is.

A könyvek technikai újdonsága hogy interneten keresztül bárhonnan elérhető, módszertani szempontból pedig előnye, hogy a pedagógus differenciáltan hozhat létre csoportokat, lehetősége van akár személyre szabott feladatok kiosztására és számonkérésére egyaránt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik