Tech

Neten közvetített otthonszülés

Egy kanadai anya élőben fogja közvetíteni, ahogy megszüli harmadik gyermekét – és Téged is meghívott.

Nancy Salgueiro támogatója és szószólója a természetes, otthoni szülésnek és éppen azért tett közzé egy felhívást honlapján, hogy minden érdeklődő számára bizonyítsa, az élet csodája tényleg csodálatos és senkinek sincs félnivalója. A leendő anyákban (és az emberekben általában) szeretné leküzdeni a szüléssel kapcsolatos idegenkedést, amit – szerinte – kultúránk belénk nevelt.

S míg előző szüléseinek felvételeit feltette már a YouTube-ra és a természetes szüléssel kapcsolatban is számos video megtalálható, elmondása szerint fontos a teljes folyamatot megnézni és nem csak arra a pillanatra koncentrálni, mikor a baba szó szerint világra jön.

A kanadai CBC tévécsatorna szerint már 800-an feliratkoztak az élő közvetítésre és nem meglepő módon a reakciók igen szélsőségesek. Vannak azok, akik roppant hálásak és támogatásukról biztosítják Nancyt, de vannak azok is, akik undorítónak és szenzációhajhásznak tartják az anyát. Persze vannak azok az értetlenkedők is, akik nem értik az egészet és azt hiszik, hogy csupán néhány támogatót szeretne összeszedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik