Tech

Gyógyítható az új Facebook-dizájn

A közösségi oldal legapróbb változása is hajtépést és virtuális ordibálást szokott eredményezni, azonban egyelőre létezik gyógyír.

Akik a napokban implementált módosításoktól az előbb leírt tüneteket produkálják, azok vegyenek egy mély levegőt, mert a Facebook a közeljövőben sokkal jelentősebb változásokon is keresztülmegy, melyek a dizájnt és a tartalmat is érinteni fogják.

A legutóbbi, látványos újítás a jobb oszlopban megjelenő összefoglaló, ami bár valóban lehetőséget biztosít arra, hogy ismerőseink legapróbb megmozdulásait követni tudjuk, már-már fogyaszthatatlan mennyiségű információt próbál átadni. Kisebb és egyben sokkal elegánsabb ezzel szemben a falon megjelenő hírek bal felső sarkában található kékes háromszög, ami számunkra fontos bejegyzéseket jelöli – legalábbis a Facebook szerint.

Nos, akik már most tudják, hogy az egészet utálni fogják és legalább egy kis időre szeretnének visszatérni a régi beállításokhoz, azok a fiókbeállítások között váltsanak nyelvet. A változásokat már érzékelő felhasználók jelentős része ugyanis angol (US) nyelven jeleníti meg az oldalt – amennyiben a magyarra nagyon nincs kedve átállni, próbálja meg az angol (UK) verzióját. (Esetleg a vicc kedvéért a kalózok nyelvét.)

Ugyanígy, akik kíváncsiak a Facebook 750 millió felhasználójára váró új külsőre, azok értelemszerűen a magyar helyett válasszák az Egyesült Államokban beszélt angolt.

A megoldás természetesen csak ideig-óráig képes visszatartani a módosításokat, ráadásul valószínűleg lesz olyan, akinél nem fog működni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik