Tech

Az iPhone az időseknek való?

A HTC telefonok amerikai vezére egy nem épp reprezentatív felmérésre alapozva próbálja az iPhone menőségi faktorát csökkenteni.

Annak ellenére, hogy a tengerentúlon az iPhone 3GS és az iPhone 4 vezeti az eladási statisztikákat, Martin Fitcher szerint messze nem olyan menő telefonokról van szó, mint azt az ember gondolná.

Martin mindezt egy történettel illusztrálta. Mikor lányát egyetemre vitte, végzett egy kis közvélemény-kutatást a kollégiumi társai körében, és senkinek sem volt iPhone-ja. Mikor megkérdezte, hogy miért, azt a választ kapta, hogy „mert apunak is iPhone-ja van.”

S bár a magunk részéről erősen kételkedünk abban, hogy az idősebb generációk minden dolgával kapcsolatban igaz lenne, hogy a fiatalabbak azt tartják menőnek, az tagadhatatlan tény, hogy az iPhone felhasználóinak jelentősebb része idősebb és gazdagabb – ez viszont a készülék árával van összefüggésben. Teljesen logikus, hogy a szegény egyetemisták bőven megelégszenek egy olcsóbb Androiddal.

Persze az, hogy az iPhone vagányságának időszaka a végéhez közelít-e, hamarosan kiderül. Azonban az iPhone 5 megjelenésével kapcsolatban egyelőre senki nem számít visszaesésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik