Tech

Angry Birds-függő vagy? Segítünk.

Az első és legfontosabb, hogy ezzel a "problémával" nem vagy egyedül.

Olyannyira, hogy a játék három verzióját (az ingyenes és fizetős változatokkal is számolva) naponta 200 millió percen keresztül játsszák – vagyis 380 éven keresztül. Minden nap.

A megjelenés óta ez éppen megfelelő idő volt arra, hogy a felhasználók összesen már több mint 100 milliárd mérges madarat megreptessenek – számítások szerint a világon összesen cirka 100 milliárd madár el.

A függőség legnagyobb oka abban keresendő, hogy egy játékmenet után a felhasználók 58%-ának jobb a hangulata. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a játék szabályait nem igazán kell magyarázni, mégis realisztikus élményt nyújt, hiszen a fizika törvényeit próbálja követni, ráadásul az élmény roppant kielégítő, hiszen ha el se találjuk a malacokat, akkor is biztos, hogy valamit felrobbantunk. Ezek után pedig már csak hab a tortán, hogy a repkedő karakterek látványra és hangra is roppant aranyosak.

Az emiatt keletkező dopamin pedig arra ösztönöz minket, hogy megnézzük, mi történik majd a következő madár „elcsúzlizásánál” – ez viszont még több dopamint termel.

A leszokás egyetlen módja sajnos a játék törlése. Erre azonban azok közül, akik már legalább 25-ször játszottak, csak 12% volt képes – bár további 12% már komolyan elgondolkodott a lehetőségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik