Tech

Terrortámadás történt az NBC feltört Twitter-oldala szerint

Pénteken, New York-i idő szerint 17:48-kor az NBC hírcsatorna Twitter-oldala közölte, hogy ismét repülőgép csapódott be.

A Script Kiddies névre hallgató hackercsoport tíz perc alatt három bejegyzésben próbálta azt elterjeszteni, hogy a tíz évvel ezelőtti események megismétlődtek: az 5736-os járat már becsapódott az ikertornyok egykori helyére, míg a 4782-es járat pedig nem válaszol a hívásokra és gépeltérítéstől tartanak.

Az NBC hamar reagált, a Twitter segítségével leállították a csatornát és hivatalos közleményben kértek elnézést hackerek felelőtlen és meggondolatlan tettéért.

Időközben az is kiderült, hogy a hackerek valószínűleg a hírcsatorna egyik alkalmazottja „segítségével” jutottak hozzá a Twitter-oldalhoz tartozó jelszóhoz. Az NBC közösségi médiumokért felelős igazgatója néhány nappal korábban, figyelmetlenségből megnyitott egy (immáron minden bizonnyal) vírust tartalmazó csatolmányt.

Ön is emlékszik rá, hogyan értesült tíz éve a terrortámadások híréről? Munkában volt? Iskolában? Telefonon hívták? Ossza meg velünk élményeit a Facebook-on!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik