Tech

Wi-Fi a bolygó bármely pontján

Az Iridium legújabb műholdas felszerelésével bárhonnan lehet netezni.

Ha valaha előfordult már, hogy mérgelődtél a telefonod/szolgáltatód adatátviteli képességei (vagy inkább képtelenségei) miatt, gondolj bele abba, hogy mihez kezdenél a vadon közepén, ahol nemhogy 3G, de adott esetben térerő sincsen.

Nos, amennyiben rendszeresen látogatod a természet lágy ölét, és mégsem szeretnél teljesen elszakadni a civilizációtól, akkor az Iridium Extreme ideális társad lehet. A víz-, por- és ütésálló műholdas telefon az Iridium műholdhálózatához csatlakozik, hogy bárhonnan tudj telefonálni, SMS-ezni vagy bemérni a GPS-koordinátáidat.

A netezéshez még rá kell csatlakoztatnod az Iridium AxCess Point névre keresztelt kütyüt, ami egy közepes méretű, USB-vel csatlakozó doboz, ami a Wi-Fi-t szolgáltatja.

Azt persze meg kell jegyezni, hogy az átvitel sebessége nem túl gyors, mindössze 28 Kbps, ami a 90-es évek elején használatos hangos modemek sebességével egyenlő. Ez persze épp elég néhány e-mail elküldéséhez vagy fogadásához, azonban komolyabb netezéshez már a sztoikusok nyugalmával és a zen mesterek türelmével kell rendelkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik