Tech

A mai párok hamarabb szeretnek laptopjukba, mint egymásba

Ne vigyük az ágyba a laptopot! Nemcsak a gépnek ártalmas, hanem nekünk is.

Christine Northam tanácsadó szerint a technológiai megszállottság kapcsolati problémákat eredményezhet, akár házasságokat is tönkretehet.

Szinte már közhely számba megy, hogy a modern technológiai eszközök így a laptopok is minél több emberrel egyszerre történő gyors kommunikációt tesznek lehetővé. Ugyanakkor a hálószobába – és így a magánéletbe – bevíve, ha túl sokat használják nap mint nap, akkor párkapcsolati kríziseket okozhat elő.

És hogy hányan pötyögtetik a laptopjukat az ágyban? Erről is készült már felmérés. Nagy-Britanniában két millió brit – azaz a felhasználók 22%-a – viszi magával a párnák közé hordozható számítógépét.

A kutatások szerint nemcsak legszemélyesebb kapcsolatunkra jelent veszélyt az ágyban netezés. A laptopok túl tudnak melegedni a paplanoktól, ezenkívül az iPadok és egyéb kütyük használata alvásproblémákhoz vezethet.

A Tel Aviv-i Egyetem kutatói által készített átfogó tanulmány szerint, a túlzott internetezés egyenrangú szenvedélybetegség a szerencsejátékkal, a szex-függőséggel és a kleptomániával.

Erre már csak hab a tortán, hogy manapság nyugaton öt válás közül egyben a Facebook is érintett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik