Tech

Összecsap a világ legokosabb és legbutább telefonja

Rendben, az, hogy az iPhone 4 valóban a világ legokosabb telefonja, az ízlés kérdése, de a John's Phone biztos, hogy a legegyszerűbb.

S míg az előbbit mindenki ismeri, az utóbbiról valószínűleg csak néhányan hallottak eddig. Nos, a John’s Phone-t kifejezetten azért hozták létre, hogy egyszerű és minimalisztikus legyen, amit az ember nem sajnál magával vinni egy vadvízi evezésre sem. Adódik hát a kérdés: melyik a jobb megoldás? Lássuk.

Akksi
Az iPhone 4 normál használat mellett kibír egy egész napot – ha kikapcsoljuk az adóvevőket, lehet akár kettőt is. Nem sok, azonban az okostelefonok között kifejezetten jó eredménynek számít. Ezzel szemben a John’s Phone három egész hetet túlél töltés nélkül – persze az is igaz, hogy beszélgetésen kívül másra nem használható. Egyértelmű a nyertes: John’s Phone.

Telefonkönyv
Az iPhone 4 egy egész alkalmazást szentelt a kapcsolataink kezelésére. A telefonszámon kívül a nevekhez a legkülönfélébb információkat is hozzárendelhetjük és ha címet is megadunk, a térképen még azt is megnézhetjük, hogy jutunk el oda a leggyorsabban. A John’s Phone telefonkönyve egy igazi telefonkönyv – üres papírlapok a mobil hátulján, ahová a legfontosabb számokat felírhatjuk. Ebben az iPhone 4 a nyerő.

Telefonálás
Bár mindkét készülék telefon és ezért az ember egy döntetlent várna, keresve sem találnánk olyan iPhone 4-tulajdonost, akinek ne szakadt volna már meg a vonala számtalan alkalommal. A John’s Phone átveszi a vezetést.

Képernyő
Az iPhone 4 Retina Display technológiájának pixelsűrűségét annak ellenére nem sikerült még egyetlen konkurensnek sem lemásolnia, hogy a készülék immáron több mint egy éves. A John’s Phone két színből álló kijelzője csak a beérkező hívások számát képes megjeleníteni. Viszont a papír-ceruza összeállítás sem pixeles. Rendben, nem mentegetőzünk, ebben az iPhone 4 a nyerő.

Tárcsázás
Amíg az iPhone 4 érzékeny érintőképernyője előtt meg kell emeljük kalapunkat, addig ezt a menetet mégis a John’s Phone hatalmas gombjainak kell ítéljük, hiszen azon akár vakon is be tudjuk ütni a telefonszámot.

Tartósság
Lévén az iPhone 4 egy hímes tojás, a John’s Phone pedig annyira egyszerű, hogy nem lehet benne semmit eltörni, ezt a kört az utóbbi mobil viszi.

Ár
Bár az iPhone 5 megjelenésével nyilván olcsóbb lesz az iPhone 4, valószínűleg sose fogja elérni hűségnyilatkozatok nélkül 18-20 ezer forintért kapható John’s Phone árszínvonalát.

És a nyertes…
Osztottunk, szoroztunk és még gyököt is vontunk: természetesen az iPhone 4. Ne vicceljetek, nyilván. Viszont a John’s Phone tényleg annyira egyszerű, de nagyszerű, hogy ideális második telefon lehet, ha egyszer tényleg vadvízi evezésre adnánk a fejünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik